logo
RNTV Live

25 de șoferi, deveniți pietoni în week-end. 328 de sancțiuni contravenționale în ultimele 72 de ore

razie-13-vineri-1
Mihai Constantinescu

25 de șoferi, deveniți pietoni în week-end. 328 de sancțiuni contravenționale în ultimele 72 de ore

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au organizat și desfășurat 20 de acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru prevenirea faptelor antisociale.

Astfel, în cadrul acțiunilor au fost legitimate peste 1.300 de peroane, au fost controlate peste 1.000 de autovehicule și au fost verificați 40 de agenți economici.

De asemenea, au fost efectuate peste 500 de testări cu aparatul etilotest dar și cu cel DrugTest.

În ultimele 72 de ore, polițiștii prahoveni au aplicat 328 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 94.485 de lei.

Pe lângă abaterile constatate, polițiștii rutieri au reținut 25 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Drogat la volan

Printre cazurile descoperite de oamenii legii se numără și cel din data de 14 ianuarie Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Mărășești. Au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiu.

Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat pozitiv la substanța cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor