logo
RNTV Live

246 de percheziții la persoane bănuite de infracțiuni economice

unitate de învăţământ spartă grup infracțional organizat, apartamente din Ploieşti proxenetism sursă foto gazetavalceana.ro
Erika Stoica

246 de percheziții la persoane bănuite de infracțiuni economice

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat, în perioada 12 – 31 mai 2023, 246 de percheziții. În cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice, au fost instituite măsuri asigurătorii în valoare de peste 10 milioane de lei și au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 750.000 de lei.

În cauzele penale instrumentate, faţă de 22 de persoane au fost dispuse măsuri preventive (2 arestate preventiv, 8 sub control judiciar, una sub control judiciar pe cauțiune și 11 reținute).

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 10.640.404 lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 420.100 de bucăți de țigarete și alte bunuri, în valoare totală de 751.051 de lei.

Exemplu:

La data de 22 mai, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au desfășurat 6 percheziții domiciliare, în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

În cauză, sunt bănuite 66 de persoane, care, în perioada 2017 – 2020, ar fi beneficiat de venituri de la stat sub forma indemnizațiilor pentru creșterea copilului, ca urmare a depunerii la o instituție publică, din municipiul București, a unor documente de angajare fictivă.

Prejudiciul produs este de peste 5.550.000 de lei.

Până în prezent au fost încheiate 10 acorduri de recunoaștere a vinovăției, fiind recuperați aproximativ 800.000 de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

SURSA pOLIȚIArOMANĂ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor