logo
RNTV Live

21 august – Ziua medicinei militare

medici militari (Large)
Oana Stoica

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat, la 21 august 1862, actul de înființare a corpului de ofițeri sanitari. Prin înaltul Decret Românesc nr. 4629 a luat ființă Corpul Ofițerilor Sanitari din Armată și Direcția Generală a Serviciului Sanitar Român, atestându-se, astfel, medicina militară ca element specializat pentru asigurarea sănătății efectivelor militare.

Încă de la începuturile ei, medicina militară a beneficiat de profesionalismul și de calitățile generalului de divizie medic dr. Carol Davila, care la acea vreme era inspector general al serviciului sanitar al armatei, director al Școlii de Medicină (întemeietorul învățământului medico-militar și medical superior din țara noastră), inspector al administrației centrale sanitare și efor al spitalelor.

Elaborarea ”Instrucțiunilor pentru funcționarea ambulanțelor” și a ”Deciziei relative la serviciul ambulanțelor în armată”, precum și promulgarea, prin Înaltul Decret nr. 1125/15.04.1882, a ”Legii pentru organizarea Serviciului Sanitar al Armatei” a creat cadrul normativ de funcționare a serviciului sanitar militar, condus de o direcție specializată existentă în cadrul Ministerului de Război.

Citește mai mult pe :

http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2016/08/21/ziua-medicinei-militare-10-43-16

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor