logo
RNTV Live

17 grenade sunt gata să explodeze în Prahova.ISU nu le va neutraliza astăzi

grenada 1
rnews

UPDATE. Cele 17 grenade defensive care datează din cel de-al doilea război mondial, nu vor fi neutralizate astăzi, spun cei de al ISU.La nivel de Prahova, numărul elementelor de muniţie descoperite, se ridică la 21 în ultimele 24 de ore

 

Misiune de asanare a muniţiei rămase neexplodate, în comuna Gherghiţa. Echipaje ale ISU intervin, la această oră, în zonă fiind descoperite 17 grenade defensive. Elementele de muniţie urmează să fie ridicate, transportate şi depozitate în condiţii de maximă siguranţă de către pirotehniştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Grenadele au fost găsite pe un câmp din localitate, urmând acum să fie transportate în zona poligobului pentru distrugere planificată.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente tragice, reprezentanţii ISU atrag atenţia oamenilor că, în momentul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, aceştia trebuie să solicite sprijinul organelor abilitate, fără a le mişca din locul unde au fost găsite.

Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către pirotehnişti, misiunea fiind una extrem de periculoasă.

foto cu caracter ilustrativ

 

grenada 2

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor