Aproximativ 5000 de elevi prahoveni au sustinut prima proba scrisa a Evaluarii Nationale, cea de testare a cunostintelor de limba si literatura romana. De la examen au absentat 165 de candidati.

Au început probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a opta. Părinții și bunicii i-au așteptat, cu emoție, pe copii să iasă din sălile de examen.

Următoarea probă, cea la matematică, va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie. Durata de rezolvare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de două ore.

Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Prahova, la Evaluarea Națională s-au înscris 5880 de elevi. Aproximativ 700 dintre ei nu au mai intrat în examen, fie pentru că nu au promovat clasa a opta,  fie pentru că provin din școli speciale. La prima probă, s-au înregistrat și 165 de absenți. Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

By Costin