logo
RNTV Live

13 firme descoperite în Prahova că foloseau munca la negru

Controale ITM Prahova
Mihai Constantinescu

13 firme descoperite în Prahova că foloseau munca la negru. S-au impus măsuri urgente.

Descoperire a fost făcută în timpul unei campanii tematice al celor de la ITM Prahova. Acesta s-a desfăşurat în perioada 25 – 31.01.2022. Atunci a avut loc Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul: depozite.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/vesti-proaste-pentru-soferi…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/presupusa-infidelitate-i-a-adus…/

Obiectivele campaniei

Obiectivele campaniei au fost:

 –    identificarea și combaterea muncii nedeclarate

-luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfășoară activități în domeniul mai sus menționat, a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

  • identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și a tinerilor;
  • determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL și de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială își are sediul social.
  • creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaților în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.
  • diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă;
  • eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare in legalitate
  • aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare.

13 firme descoperite în Prahova că foloseau munca la negru

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Relaţii de Muncă au verificat un număr de  13 agenţi economici  şi, urmare deficienţelor constatate, au dispus  măsuri de intrare în  legalitate.

”Vom continua, și pe parcursul acestui an, Campania Națională în vederea reducerii incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate, la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domenii de activitate în care s-a constatat o incidență mare a acestui fenomen. Impactul social negativ al muncii nedeclarate și subdeclarate ne afectează pe toți..

Vom continua să venim în întâmpinarea angajatorilor care au nevoie de sprijinul nostru, printr-o interacțiune reală și eficientă cu aceștia. Avem în vedere întâlniri de lucru și comunicări directe cu angajatori reprezentativi din diferite domenii de activitate economică, întrucât am constatat că sunt benefice pentru echilibrarea raporturilor de muncă dintre salariați, angajator și autoritatea de control”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ursi-filmati-la-sinaia-2022/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor