logo
RNTV Live

12 milioane de euro pentru un drum ÎNCHIS din Prahova

12 milioane de euro .Patru ani de la inaugurare şi încă este închis. Patru ani de la inaugurare şi încă este închis/ sursă foto puterea.ro
Mihai Constantinescu

Patru ani de la inaugurare şi încă este închis

S-au cheltuit 12 milioane de euro pentru un drum de 16 kilometri cu două benzi de circulaţie, care trebuia să aducă bucurie turiştilor care puteau ajunge mai uşor spre Sfinx şi Babele. De patru ani de la inaugurare, drumul este închis pentru că este unul periculos.  Asfaltul s-a surpat pe alocuri, iar, în curbe, nu există parapeti de protecţie.

12 milioane de euro! Atât s-a cheltuit pe Transbucegi, drumul de munte, care urcă la 2000 de metri altitudine, până în apropiere de Sfinxul si Babele. Acesta trebuia să facă accesul turiştilor mai uşor.Însă nu a fost să fie.

A fost inaugurat pe 13 august 2013. Zi cu ghinion, ar spune unii.Realitatea o confirmă. De patru ani de la inaugurare, drumul este, cel puţin teoretic, închis. Un indicator stă martor că drumul este periculos. Cine se aventurează totuşi pe el, o face pe proprie răspundere. Pe anumite porţiuni, şoseaua care trebuia să aibă două benzi se îngustează. La fel de periculoşi sunt şi versanţii de unde se pot prăbuşi în orice moment bolovani uriasi.

Pe lângă pericolul unei tragedii, exista şi riscul financiar. Fiind un drum închis,  firmele de asigurare nu sunt obligate să plăteasca niciun leu în cazul unui accident.

sursa foto stirile kanal d

Proiectul Transbucegi a demarat în septembrie 2010, prin colaborarea judeţelor Dâmboviţa şi Prahova. Banii chletuiţi pe acest drum au venit de la bugetul Consiliilor judetene Prahova şi Dâmboviţa şi de la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursă stirilekanald.ro

foto reprezentativă cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor