Sursa: winknews.com

Ziua Mondială a Sănătății Mintale 2023 este o oportunitate pentru oameni și comunități de a se uni cu tema „Sănătatea mintală este un drept universal al omului”.

Toată lumea, oricine și oriunde s-ar afla, are dreptul la cel mai înalt standard posibil de sănătate mintală. Aceasta include dreptul de a fi protejat de riscurile pentru sănătatea mintală, dreptul la îngrijire disponibilă, accesibilă, acceptabilă și de bună calitate și dreptul la libertate, independență și incluziune în comunitate.

O sănătate mintală bună este vitală pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Cu toate acestea, una din opt persoane la nivel global trăiește cu afecțiuni de sănătate mintală, care le pot afecta sănătatea fizică, bunăstarea, modul în care se conectează cu ceilalți și mijloacele lor de existență. Condițiile de sănătate mintală afectează, de asemenea, un număr tot mai mare de adolescenți și tineri.

Estimările regionale arată că puțin peste 60% din 39 de țări au o lege de sine stătătoare a sănătății mintale și aproape jumătate din 37 de țări fie nu au o autoritate dedicată pentru a evalua conformitatea cu instrumentele internaționale privind drepturile omului, fie cea care există nu funcționează.

Dorințe și Mesaje


„Urări calde de Ziua Mondială a Sănătății Mintale… Să ne promitem că nu vom lua niciodată cu ușurință sănătatea mintală.”
„O persoană sănătoasă mintal poate fi doar o persoană fericită… Vă doresc o Zi a Sănătății Mintale foarte fericita.”
„Uneori medicamentele nu sunt ceea ce avem nevoie, dar avem nevoie de liniște sufletească, pace sufletească pentru o viață fericită și sănătoasă… La mulți ani de Ziua Mondială a Sănătății Mintale.”
„Ai grijă de sănătatea ta mintală pentru că o minte sănătoasă este foarte importantă pentru un corp sănătos… Vă doresc o Ziua Mondială a Sănătății Mintale foarte fericita.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.


„Sănătatea mintală este extrem de importantă pentru ca fiecare dintre noi să aibă o viață fericită… La mulți ani de Ziua Mondială a Sănătății Mintale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *