logo
RNTV Live

Cinci elevi din Dâmbovița sunt acuzați că au violat două colege minore. Fetele victime au dizabilități

img
Constantin Corina

Două adolescente în vârstă de 17 ani au fost victimele unor acte de viol comise de cinci colegi de școală

Conform informațiilor adunate în timpul investigației, agresorii și victimele lor erau elevi ai aceleiași școli. Primul episod a avut loc la începutul lunii februarie, când o colegă de clasă, care suferea și ea de dizabilități, a fost atrasă în baia școlii în timpul unei pauze și a fost violată de cei patru adolescenți. Ulterior, aceeași victimă a fost supusă unei a doua agresiuni sexuale, la care au participat trei dintre aceiași agresori.

Subinspectorul Ana Maria Liță de la IPJ Dâmbovița a declarat că un minor în vârstă de 17 ani a fost reținut și plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind emis un mandat în acest sens. Cei alți trei agresori, cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, au fost de asemenea arestați pentru aceeași perioadă.

Reacția comunității a fost una de indignare, cu atât mai mult cu cât s-a constatat că timp de aproape două luni, nimeni nu a luat măsuri împotriva elevilor implicați. Georgiana Dobrinoiu, directoarea liceului, a declarat că instituția de învățământ nu a fost informată despre aceste cazuri și că elevii nu au prezentat comportamente inadecvate în timpul orelor de curs.

Cei cinci adolescenți sunt acum în arest preventiv, fiind cercetați pentru viol și agresiune sexuală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor