Ziua fara persoane decedate in urma accidentelor rutiere a fost marcata si in Prahova. Politistii au organizat cu acest prilej actiuni de prevenire in mai multe zone din judet. In centrul Ploiestiului, au fost implicati mai multi tineri. Acestia au fost pusi in pielea unor persoane aflate sub influenta alcoolului sau a substantelor interzise cu ajutorul unor ochelari care simuleaza perceptia celor aflati in aceasta situatie.

20 septembrie – actiune politie ziua fara deceati

Astfel de sfaturi au primit șoferii, bicicliștii și pietoni opriți de polițiști în zona  Palatului Culturii din Ploiești. S-a întâmplat în cadrul evenimentului numit ”Ziua fără persoane decedate din accidente rutiere”, organizat la nivel european. Ochelarii care simulează percepția persoanelor aflate sub influența băturilor alcoolice sau a drogurilor au fost atracția tinerilor.  

La nivelul județului Prahova, de la începutul anului până în prezent, s-au produs 42 de accidente mortale.

Acțiunea din Ploiești a fost organizată în parteneriat cu Fundația Județeană de Tineret Prahova.

Pe parcursul întregii zile, au fost desfășurate acțiuni de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și în alte localități din județ. În total, peste 115 polițiști au aplicat aproximativ 360 de sancțiuni contravenționale.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *