logo
RNTV Live

Ziua de 13 februarie a adus multe intervenții pentru pompierii români

INCENDIU DE VEGETATIE
Constantin Corina

Ziua precedentă a impus un efort considerabil pentru pompierii militari, care și-au dedicat resursele pentru a gestiona eficient 1.813 situații de urgență. Cele mai multe intervenții au fost înregistrate în zona București-Ilfov, precum și în județele Cluj, Mureș și Brașov.

Din totalul acestor intervenții, peste 80% au constat în acordarea primului ajutor, echipajele SMURD asistând medical 1.520 de persoane în nevoie.

De asemenea, pompierii militari au desfășurat 179 de misiuni în sprijinul comunităților și au intervenit pentru localizarea și stingerea a 98 de incendii pe întreg teritoriul țării, prevenind extinderea focului și limitând pagubele materiale.

În cadrul acestor incendii, 63 au fost incendii de vegetație, afectând aproximativ 133 de hectare de teren. În plus, în ultimele 24 de ore, echipele operative au intervenit în 12 situații pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate.

Datorită răspunsului eficient al pompierilor militari, 18 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, este esențial să cunoașteți procedurile corecte de reacție.

Puteti accesa platforma națională de pregătire în situații de urgență la adresa https://fiipregatit.ro pentru mai multe informații și descărcați gratuit aplicația DSU din App Store sau Google Play pentru a avea acces la informații utile în orice moment.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor