În ultimele 24 de ore, polițiștii din România au intervenit în peste 2.600 de situații solicitate de cetățeni, constatând peste 7.800 de fapte contravenționale, și au reținut 648 de permise de conducere.

La data de 10 decembrie a.c., polițiștii din țară au desfășurat acțiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, organizând 436 de acțiuni și intervenind la 2.607 evenimente, dintre care 2.200 au fost semnalate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 9 persoane urmărite la nivel național sau internațional, față de care s-au luat măsurile legale, și au fost dispuse 36 de măsuri preventive în cadrul anchetelor.

Pentru încălcările constatate, polițiștii au aplicat 7.836 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.984.879 de lei.

Echipele de poliție rutieră au acționat pentru îmbunătățirea siguranței în trafic, constatând 133 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 648 de permise de conducere, dintre care 265 pentru viteză, 89 pentru alcool și 7 pentru droguri. Totodată, s-au retras 308 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată la nivel național, peste 4.322 de polițiști și jandarmi au acționat în mod integrat pentru menținerea unui climat de ordine publică, prevenirea violențelor, controlul traficului și combaterea traficului de droguri, în scopul sporirii siguranței publice.

S-au organizat peste 570 de filtre, verificându-se 7.565 de autovehicule și 12.744 de persoane. Au fost constatate 41 de infracțiuni rutiere, dintre care 29 pentru conducere sub influența alcoolului și 2 pentru conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 460 de permise de conducere, inclusiv 143 pentru viteză, și au fost retrase 190 de certificate de înmatriculare.

Asigurarea siguranței cetățenilor rămâne o prioritate, iar structurile Ministerului Afacerilor Interne se declară pregătite să intervină pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității. Potrivit oamenilor legii, acțiunile pentru menținerea ordinii și siguranței publice vor continua în perioada următoare.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *