Curtea Supremă decide, joi, dacă va înlocui  măsura controlului judiciar pe cauţiune cu arestarea preventivă în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiţă, după ce fostul deputat ar fi încălcat condiţiile impuse de controlul judiciar, neprezentându-se, de două ori la rând, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.
De la dispariţia sa, din 21 decembrie, Sebastian Ghiţă a avut, la România TV, mai multe intervenţii în care a lansat acuzaţii la adresa procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Judecătorii instanţei supreme urmează să decidă, joi, dacă înlocuiesc măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive în lipsă în cazul lui Sebastian Ghiţă. Deşi a dispărut din 21 decembrie, fostul deputat a avut patru apariţii la România TV, postul de televiziune pe care îl controlează. Ghiţă a prezentat, marţi seara, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea. Procurorii Parchetului instanţei supreme s-au autosesizat în acest caz privind posibile imixtiuni în actul de justiţie. Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu „felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu”. Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat marţi la sediul IPJ Prahova din Ploieşti, unde trebuia să semneze în cadrul controlului judiciar impus în dosarul în care este cercetat pentru mai multe fapte de corupţie alături de şefi din Parchet şi din Poliţie. A fost pentru a doua oară când Ghiţă a încălcat această prevedere stabilită prin ordonanţa care stipulează că trebuie să se prezinte săptămânal la Poliţie pentru a semna. Sebastian Ghiţă trebuia să vină, marţi, la ora 10.30, la sediul din Ploieşti al IPJ Prahova, pentru a semna în cadrul controlului judiciar, potrivit unor surse din Poliţie. Astfel, fostul deputat ar fi încălcat din nou prevederile ordonanţei emise de DNA pe numele său.

Fostul deputat este căutat din 21 decembrie, după ce a fost chemat la DNA Ploieşti, în dosarul de corupţie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair în România, şi nu s-a prezentat, ulterior pe numele lui fiind emis un mandat de aducere.

Citeste mai mult: adev.ro/ojal8o

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *