logo
RNTV Live

Zi de mare sărbătoare la Seminarul Teologic din Târgoviște

elevii-teologi-targovisteni-si-au-sarbatorit-ocrotitorul-spiritual-277341
Ștefan Petre

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște l-a sărbătorit pe ocrotitorul său spiritual printr-un program liturgic și cultural bogat.

Evenimentele au inclus:

  • Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană: În ziua de pomenire a Sfântului Ioan Gură de Aur, elevii și profesorii au participat la Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște. În cadrul slujbei, părintele consilier eparhial Ionuț Ileana a prezentat mesajul de binecuvântare chiriarhal. La finalul liturghiei, părintele prof. Marin Bugiulescu, conducătorul instituției de învățământ, a adresat celor prezenți un cuvânt de felicitare cu prilejul hramului.
  • un simpozion dedicat Sfântului Ioan Gură de Aur: În sala de festivități a școlii, a avut loc un simpozion dedicat ocrotitorului seminarului. Evenimentul a inclus citirea mesajului de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Nifon, prezentarea implicării Seminarului în promovarea valorilor educațional-creștine și prezentări despre viața și opera Sfântului Ioan Gură de Aur și anul omagial cu privire la pastorația vârstnicilor.
  • un deosebit program artistic: Manifestările festive s-au încheiat cu un program artistic în care grupul psaltic și corul seminarului au susținut un concert de cântări religioase, iar elevii școlii au prezentat poezii și scenete cu caracter moral-religios și educativ.

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor