Ziua de ieri a fost una solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară!

Ziua de ieri a reprezentat o provocare pentru echipele operative din întreaga țară: pompierii militari și echipajele SMURD au răspuns cu promptitudine la 1.466 de solicitări de urgență la nivel național.

În cadrul acestor operațiuni s-au inclus intervenții pentru stingerea a 83 de incendii, acordarea măsurilor de prim ajutor în 1.208 de cazuri, gestionarea a 3 accidente rutiere grave și rezolvarea a alte 172 de situații în sprijinul comunităților și a bunurilor acestora.

Pe parcursul desfășurării misiunilor, datorită răspunsului eficient al echipajelor operative, au fost salvate 17 persoane aflate în situații critice.

În paralel cu activitățile desfășurate, 6 mesaje de avertizare au fost emise prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezența animalelor periculoase în județele Argeș, Buzău și Harghita.

Începând cu această lună, a fost lansată noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, astfel încât accesul cetățenilor la informațiile educativ-preventive de interes să fie mult mai facil, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate. De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD)

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *