În ultimele 72 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au scos din trafic zece șoferi care au consumat băuturi alcoolice, punând astfel în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Acțiunile au fost desfășurate în perioada 5-7 iulie și au vizat menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea infracționalității, precum și creșterea siguranței rutiere.

În cadrul acestei perioade, polițiștii au gestionat peste 400 de evenimente sesizate prin 112 și au efectuat zece acțiuni de patrulare intensivă în zonele cu risc crescut, inclusiv pe drumurile naționale din județ, în municipiul Ploiești și în localitățile Azuga, Blejoi, Breaza, Sinaia și Valea Doftanei.

Pe parcursul acestor acțiuni, au fost legitimate aproximativ 450 de persoane și au fost controlate peste 400 de autovehicule, fiind realizate peste 300 de testări cu aparatul etilotest.

În urma verificărilor, au fost constatate aproximativ 200 de încălcări ale legislației, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale. Pentru a asigura un mediu sigur și securizat pentru toți cetățenii, au fost scoși din trafic 20 de conducători auto, dintre care zece pentru consum de alcool. Acestora li s-a suspendat dreptul de a conduce, conform legii.

În plus, 15 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic au fost oprite, iar certificatele de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

De asemenea, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la aproximativ 65.000 de lei.

Polițiștii prahoveni continuă să acționeze pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și liniște publică în întregul județ.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews