Zece cetățeni sirieni au fost surprinși încercând să treacă ilegal frontiera dintre Bulgaria și România, joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche. Incidentul a fost descoperit de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu autoritățile de frontieră bulgare, informează Agerpres.

Potrivit comunicatului Poliției de Frontieră, cei zece sirieni au fost găsiți ascunși într-un compartiment special amenajat al unei autoutilitare înmatriculate în Bulgaria. Vehiculul era condus de un cetățean turc care s-a prezentat pentru control în data de 15 august 2024.

„Echipa comună de control formată din polițiștii de frontieră români și bulgari a descoperit zece cetățeni străini ascunși într-un locaș special amenajat în compartimentul de marfă al autoutilitarei. În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele respective sunt cetățeni sirieni,” a precizat Poliția de Frontieră.

Cetățenii sirieni au fost preluați de autoritățile bulgare, în conformitate cu Acordul de readmisie dintre România și Bulgaria. Polițiștii de frontieră români continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale necesare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews