Sursa: jeevanmag.blogspot.com

Joi, YouTube a anunțat restricționarea recomandărilor repetate pentru videoclipuri cu impact asupra sănătății mentale a adolescenților, în contextul criticilor autorităților.

Conform unui comunicat de presă al Google, videoclipurile care idealizează anumite caracteristici fizice sau niveluri de fitness și care pot afecta imaginea de sine a adolescenților nu vor mai fi recomandate repetat, începând din SUA și ulterior în alte țări. James Beser, un reprezentant al platformei, a recunoscut că adolescenții sunt mai vulnerabili la impactul negativ al standardelor ideale în conținutul online.

Recent, peste patruzeci de state americane au intentat procese împotriva Meta, susținând că aplicațiile sale Facebook și Instagram afectează sănătatea tinerilor.

Procurorii au subliniat utilizarea funcțiilor cu potențial adictiv și efecte dăunătoare asupra sănătății. TikTok a fost de asemenea criticată, iar până la 95% dintre tinerii americani între 13 și 17 ani folosesc rețele de socializare, conform Pew Research Center. Chirurgul general al SUA, Vivek Murthy, a avertizat cu privire la impactul grav al rețelelor sociale asupra sănătății mintale a tinerilor, în special a fetelor.

YouTube a subliniat măsurile existente de protecție a adolescenților împotriva conținutului haine, hărțuirii și tulburărilor alimentare și planifică să intensifice avertizările pentru pauze și somn pentru utilizatorii sub 18 ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *