“Be Stronger in Jazz and Stronger in Life” – Este sloganul abordat de Don Braden. Acesta va aborda și discuta despre tehnici de improvizație, dar și despre metode de a fi mai sănătos și mai energic

Evenimentul va avea loc mâine, 27 octombrie, de la ora 11:00 la Palatul Culturii – Sala Coloanelor. Accesul este liber pentru toți doritorii.

Născut în Cincinnati, Ohio, pe 20 noiembrie 1963 și crescut în Louisville, Kentucky, prima expunere a lui Braden la muzică a venit din colecția de discuri a părinților săi și de la radio. Deși nu existau muzicieni în familia sa, el a arătat de la început un puternic interes pentru muzică.

La vârsta de 13 ani, a început să cânte saxofon tenor la orele de formație de gimnaziu, iar doi ani mai târziu, s-a alăturat primei sale trupe profesioniste – influențat și cântând muzica unor grupuri de „jazz contemporan”, precum The Crusaders.

După ce a fost introdus în liceu în jazz-ul acustic de către directorul trupei Ernie Sanders, Braden a studiat ani de zile cu saxofonistul Mike Tracy și a participat, de asemenea, la Atelierele de jazz de vară ale lui Jamey Aebersold. A continuat să fie ales primul scaun pentru trupele de jazz și marș ale liceului McDonald’s All-American și a primit un premiu Yamaha Instrument (acordat unui membru remarcabil al trupei All-American).

De asemenea, el este un pedagog cu o reputație solidă, având peste două decenii de experiență în oferirea de masterclass-uri în numeroase școli și universități.

Don Braden este un artist creativ cu o tehnică excepțională la saxofon, reușind să transmită emoție în interpretare. Abordarea sa unică în ceea ce privește improvizația, compoziția și aranjamentele se evidențiază prin rafinamentul său armonic și ritmic.

Cu o personalitate jucăușă, dar totodată disciplinată, el se numără printre cei mai importanți muzicieni contemporani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *