logo
RNTV Live

Vremea rea din țară aduce și o serie de recomandări pentru șoferi: „Planificați atent deplasările, echipați vehiculele!”

osman-rana-GXEZuWo5m4I-unsplash_e6754a0ec1
Ștefan Petre

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă șoferilor să fie atenți condiţiile meteorologice când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

În condițiile în care Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben și Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol, în perioada 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00, polițiștii publică un set de sfaturi pentru conducătorii auto.

Din cauza producerii unor fenomene meteo care pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, șoferii sunt îndrumați să adopte o manieră prudentă de conducere şi să evite orice manevră riscantă, asigurându-se constant, pe tot parcursul traseului.

Sfaturile oferite de Centrul INFOTRAFIC:

  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!
  • Luați în considerare amânarea deplasărilor în zonele vizate de avertizările pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase!
  • Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. 
  • Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!
  • Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare! 

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor