logo
RNTV Live

Vremea neobișnuit de caldă în București în acest weekend

Screenshot 2023-10-20 230842
Constantin Corina

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) arată că vremea va fi extrem de călduroasă în Municipiul București în weekendul următor, cu temperaturi maxime prevăzute să atingă 32 de grade Celsius.

Conform sursei citate, în intervalul 20 octombrie, ora 10:00 – 21 octombrie, ora 9:00, în București se preconizează o schimbare semnificativă a condițiilor meteorologice, caracterizată de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii octombrie.

Se așteaptă cer variabil, cu vânt slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa între 26 și 28 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va plasa între 10 și 12 grade Celsius, cu valori ușor mai scăzute în zonele periferice ale orașului.

În plus, de sâmbătă dimineața până duminică la ora 10:00, se preconizează o vreme mult mai caldă decât de obicei pentru această perioadă a anului. Cerul va fi predominant senin în prima parte a acestui interval, cu vânturi slabe până la moderate.

Temperatura maximă se va situa între 30 și 32 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor coborî la 13 – 14 grade Celsius, valori ușor mai scăzute în zonele din preajma orașului.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben pentru intensificări ale vântului valabilă până duminică dimineața în zece județe: Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Sălaj (parțial), Cluj (parțial), Alba (parțial), Gorj (parțial) și Mehedinți (parțial). Meteorologii avertizează că, pe suprafețe restrânse, temporar, vântul se va intensifica și în restul teritoriului, în special în est, centrul țării și în zonele montane.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor