logo
RNTV Live

Voturile din două secții din Sectorul 2 sunt renumărate/ALEGERI 2024

buletin de vot
Dudau Andreea Valentina

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), a anunțat că biroul electoral al sectorului a aprobat renumărarea voturilor în două secții/ Totuși, aceasta reprezintă doar o parte din secțiile pentru care edilul a solicitat renumărarea!

„La o săptămână de la vot, BES recunoaște parțial problemele grave. Doar 2 din 36 de secții vor fi redeschise pentru renumărare: secțiile 195 și 265. Aceasta reprezintă o fracțiune infimă din cele care ridică mari semne de întrebare. Majoritatea cererilor au fost respinse”, a scris Radu Mihaiu.

El acuză BES2 că evită rezolvarea problemelor mai grave legate de numărarea voturilor pentru funcția de primar.

„Nu au abordat problema voturilor suplimentare. Nu au verificat secțiile unde procesele verbale sunt falsificate. Refuză să deschidă secțiile unde au existat buletine preștampilate, motivând că ‘știu ei că astfel de buletine nu au ajuns în urnă’. Cum? Asta nu explică nimeni… Ni se oferă firimituri, în timp ce răspunsurile la întrebări rămân ascunse în sacii cu voturi.”

Radu Mihaiu nu este mulțumit de decizia de a renumăra voturile doar în cele două secții și a declarat că va continua demersurile în justiție pentru a demonstra existența unei fraude electorale.

Plângeri penale după votare

„Vom aduna toate dovezile posibile, de care la un moment dat justiția va avea nevoie. Există cel puțin 8 plângeri penale după votul din Sectorul 2. Dacă din punct de vedere politic există un risc să se mușamalizeze frauda, justiția va putea să facă lumină asupra acestei situații, versiunea 2024”, a conchis Mihaiu.

Alegerile din Sectorul 2, la fel ca și cele din Sectorul 1, au fost marcate de dispute între candidații USR și cei ai PNL-PSD. Candidații USR au acuzat existența unor nereguli grave în procesul de numărare a voturilor.

Rareș Hopincă, candidatul PNL-PSD, avea vineri un avans de circa 300 de voturi, însă primarul în funcție contestă rezultatele. El a anunțat că va depune plângere penală împotriva biroului electoral pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor