În zilele de miercuri, 30 august, și joi, 31 august, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat o acțiune deosebită, în cadrul Campaniei naționale „Donează sânge, salvează o viață!”.

Pe lângă această campanie de donare de sânge, Patriarhia Română intervine concret, oferind câte de 3.000 de lei familiilor victimelor, Arhiepiscopia Bucureştilor se ocupă de toate cheltuielile privind funeraliile celor care au trecut în veşnicie, iar Arhiepiscopia Târgoviştei intervine, de asemenea, material, prin Sectorul filantropic al Administraţiei eparhiale. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a făcut apel şi la eparhiile româneşti din străinătate, unde răniţii în stare critică vor fi transferaţi pentru recuperare, să intervină financiar pentru plata transportului de la aeroport la clinicile care îi acceptă, precum şi a cheltuielilor aparţinătorilor care îi vor însoţi

Micşunica Passerini, voluntar al Paraclisului Catedralei Naţionale

Aproximativ 200 de membri ai Jandarmeriei Române, împreună cu ofițeri și subofițeri din Serviciul de Telecomunicații Speciale, au donat sânge în sprijinul victimelor tragediei din orașul dâmbovițean Crevedia.

Un comunicat emis de Biroul de Presă al Patriarhiei Române transmite că la această acțiune au participat aproximativ 1.000 de jandarmi din toată țara, care au donat sânge la unitățile lor teritoriale încă de la începutul săptămânii.

Acțiunea din București s-a desfășurat la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Mulţumim Patriarhiei Române şi Centrului de transfuzii al Spitalului Militar pentru acest parteneriat. Această acţiune este una punctuală, singulară, organizată special pentru cei care au suferit în urma exploziei. Ne leagă cu atât mai mult de tragedia de la Crevedia pentru că majoritatea victimelor sunt camarazi de‑ai noştri: pompieri, polițişti, chiar jandarmi. Atunci când trecem printr‑o astfel de încercare avem sprijinul celor de lângă noi, indiferent că ne cunoaştem sau nu. Fiecare picătură contează, mai ales pentru cei care se află într‑o astfel de situaţie

căpitanul Ana Maria Burchi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *