logo
RNTV Live

Vlad Pascu, implicat în accidentul de la 2 Mai, a fost sancționat disciplinar în urma interviului recent acordat

vlad_pascu
Dudau Andreea Valentina

Vlad Pascu, cel implicat în accidentul de la 2 Mai, a primit o sancțiune disciplinară în urma unui interviu acordat recent. Decizia Penitenciarului Poarta Albă a fost contestată de către el!

Vlad Pascu, implicat în accidentul de la 2 Mai, a fost sancționat disciplinar în urma interviului recent acordat din închisoare, iar decizia Penitenciarului Poarta Albă a fost contestată de către el. Potrivit unor surse, Vlad Pascu ar fi lipsit de dreptul la vizite pentru o perioadă de trei luni.

Reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă au informat News.ro că abaterea pentru care a fost cercetat disciplinar Vlad Pascu este în curs de soluționare. Decizia comisiei de disciplină a fost contestată de Pascu la judecătorul de drepturi și libertăți. Conform unor surse, Vlad Pascu ar fi lipsit de dreptul de vizită pentru o perioadă de trei luni.

De asemenea, reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă au menționat că Pascu a contestat și o altă abatere disciplinară, iar termenul pentru soluționarea acesteia a fost stabilit la 6 iunie de Judecătoria Medgidia.

Nicoleta Baraitaru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, a declarat anterior că s-a declanșat o procedură disciplinară în cazul lui Vlad Pascu.

“Se fac verificări pentru a stabili dacă față de acțiunile acestuia sunt incidente prevederile articolului 82, litera O, din Legea 254/2013 (privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal). În urma acestei cercetări se va stabili dacă persoana va fi sau nu sancționată disciplinar. În funcție de rezultatul cercetării se stabilește vinovăția sau nevinovăția și sancțiunea dacă este cazul. Articolul 82, litera O, se referă la faptul că persoanelor condamnate le este interzis să comunice cu exteriorul penitenciarului în alte condiții decât cele stabilite de reglementări. În acest sens, arestații preventivi pot da interviuri sau comunica cu presa cu acordul procurorului de caz”, a precizat Baraitaru.

Articolul invocat se referă la interdicția privind comunicarea cu exteriorul penitenciarului în alte condiții și prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare.

Baraitaru a subliniat că abaterile sunt constatate de către Comisia de Disciplină și pot fi ușoare, grave sau foarte grave. Astfel, abaterile pot fi sancționate de la avertisment până la interzicerea unor drepturi, cum ar fi dreptul de a primi pachete, pentru o perioadă de 1-3 luni.

Vlad Pascu a acordat recent un interviu din închisoare pentru pagina de socializare a activistului civic Marian Ceaușescu. Pascu este judecat de Judecătoria Mangalia în cazul accidentului de la 2 Mai din vara anului trecut, când, fiind sub influența drogurilor, a intrat cu mașina într-un grup de tineri, soldat cu decesul a doi dintre aceștia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor