logo
RNTV Live

Viziunile din agenda AUR: Propuneri precum case la preț simbolic și insule la Marea Neagră, similar cu conceptul din Dubai

George-Simion-Claudiu-Tarziu-AUR-640×400
Theo Tănăsescu

Programul de guvernare al AUR cuprinde mai multe propuneri inovatoare pentru stimularea afacerilor românești, sprijinirea tinerilor și asigurarea accesului la locuințe la prețuri accesibile.

AUR vrea crearea unui fond suveran din care să se facă investiții ulterioare, industria să fie românească, iar drumurile să fie construite de companii românești.

„Înființăm un program național în cadrul căruia vor fi prelucrate (primar, secundar, terțiar) bogățiile naturale, cum ar fi mineralele, apele, petrolul, gazele, aurul și metalele rare din subsol, precum și pădurile, plantele și alte elemente care fac parte din bogăția națională”, scrie AUR, potrivit ziare.com.

Liviu Dragnea, sursă de inspirație pentru AUR
Deși citează o altă sursă de inspirație, AUR readuce în discuție o idee promovată de Liviu Dragnea în 2018. Acesta spunea că înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va ajuta la dezvoltarea infrastructurii mari şi la reindustrializarea României, va investi în agricultură, va genera foarte multe locuri de muncă şi va contribui la creşterea Produsului Intern Brut (PIB).

“Resursa financiară produsă de fiecare bogăție în parte va fi evidențiată public, zi de zi, ca parte a Fondului Suveran de Investiții, după modelul Norvegiei.

Fondul Suveran de Investiții va fi responsabil pentru administrarea resurselor naturale ale României, plasarea sumelor colectate în investiții cu risc scăzut în afara țării, acoperirea deficitului la fondul de pensii din câștigurile obținute și investiții în domenii cheie de interes național (energie, siderurgie, metalurgie șamd).

Fondul Suveran de Investiții va fi organizat sub forma unui fond de stat ce poate fi capitalizat din banii contribuabililor români, permițându-le acestora să devină acționari”, scrie AUR.

Locuințe de un leu pentru oameni

În Programul de Guvernare mai este prevăzut ca instituțiile administrației locale să fie depolitizate iar pentru atragerea populației la sat s-a găsit soluția acordării de locuințe gratuit.

Dacă vă mutați la țară, AUR vă dă gratuit casele altor oameni. Asta prevede „Implementarea Programului „Case la 1 leu” pentru tineri din România și românii din diaspora care doresc să revină în țară”.

De asemenea, AUR ar vrea ca în România să fie ca în Dubai: „Susținem realizarea de insule și peninsule artificiale prin acceptarea de investiții private în zona Mării Negre (precum în Dubai)”, spune AUR la capitolul turism.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor