Featured Video Play Icon

Desi pana la varsta de 4 ani nu a vorbit, iar inca patru ani mai apoi a avut nevoie de logoped, un elev din comuna prahoveana Gura Vitioarei a uimit o tara intreaga. Adolescentul a reusit sa obtina doua medii aproape de 10 la Evaluarea Nationala. A fost sustinut si ajutat de profesorii de la clasa si de mama sa, pentru ca nu a mers nici macar o ora la pregatire. Desi pe mai departe vrea sa urmeze cursurile Colegiului National Nicolae Iorga din Valenii de Munte, specializarea Stiintele Naturii, pe viitor   isi doreste sa devina iginer auto.

Sunt cuvinte rostite printre lacrimi, de catre mama lui Antonio. Un elev de 15 ani, care a absolvit Scoala Gimnaziala din Gura Vitioarei. Din cauza unei dizabilitati cu care s-a nascut pana la varsta de 4 ani nu a vorbit.  Abia la 8 ani a inceput sa lege cateva propozitii scurte. Chiar si asa, cu sprijinul familiei si al cadrelor didactice Antonio a muncit mult si a aratat ca se poate. Asta pentru ca la Evaluarea Nationala a obtinut 9,95 la matematică și 8,65 la română. O medie, de 9,30 care il ajuta sa mearga mai departe la liceu.

Munca depusa de adolescent a fost una sustinuta. A fost sprijinit de mama lui si de profesorii de la clasa.

Desi a absolvit o institutie de invatamant din mediul rural, Antonio a fost sustinut de catre dascalii de la clasa, care au vazut potentialul sau.

Dorinta tanarului este sa urmeze cursurile Colegiului National Nicolae Iorga din Valenii de Munte, specializarea Stiintele Naturii. Dar pentru viitor are un mare vis.

Mama lui Antonio este un exemplu pentru el. La 40 de ani a dat Bacalaureatul, pe care l-a si promovat.  La fel si tatal sau, care lucreaza in Germania, pentru a le oferi lui si surorii, cu cativa ani mai mare, o viata mai buna.

By Costin