Loviri sau alte violente, amenintare sau abandonul de familie. Acestea infractiuni sunt in topul cazurilor de violenta domestica, la nivelul județului Dâmbovița, în primele nouă luni ale anului 2023. Sunt cresteri atat in nivelul urban, cat si in nivelul rural, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La nivelul județului Dâmbovița, în perioada ianuarie – septembrie, numărul faptelor penale sesizate din domeniul violenței domestice înregistrează o creștere cu 3,10 %, comparativ cu perioada similară a anului trecut, respectiv de la 1.352 de fapte la 1.394.

Ponderea faptelor de acest gen este reprezentată de infracțiunile de „lovirea sau alte violențe” – 974 de fapte, ,,amenințarea” –198 de fapte, abandonul de familie –79 de fapte sau  „nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinele de protecție” – 41 de fapte. În perioada analizată, polițiștii au intervenit la 1.665 de cazuri de violență domestic. În ceea ce privește locul comiterii acestora, 928 de fapte au fost produse la domiciliu, iar 466 în spațiul public. Referitor la ordinele de protecție, instanțele judecătorești au emis 158 de ordine, 90 dintre acestea fiind provenite din ordine de protecție provizorii. Totodată, dintre acestea 126 au fost emise la solicitarea victimelor.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *