Chiar daca vremea a fost potrivnica, nu a plouat, iar viile au rezistat cu greu, productia de struguri si vin ramane una buna. Asta sustin producatorii locali din Valea Calugareasca, chiar intr-o zi festiva. Tocmai de aceea la cea de-a XX-a editie a Sarbatorii Vinului mustul a fost vedeta evenimentului, la fel si inmiresmatele fructe cu bob crocant, care nu au trecut neobservate. Cum era lesne de inteles, cu un pahar de vin merg bucatele traditionale, care au fost pregatite pe gratar, dar si un spectacol care i-a tinut pe participanti aproape de scena.
De cum au intrat in zona dedicata celei de-a XX-a editii a Sarbatorii Vinului de la Valea Calugareasca, participantii s-au oprit la standurile cu produsele-vedeta ale zonei: mustul, vinul si strugurii.
Tocmai de aceea producatorii care au plantatii de vita de vie in Podgoria Dealul Mare, si care fac parte din localitatile incadrate in celebrul Drum al vinului s-au asigurat ca aduc in fata oaspetilor doar produse 100% naturale.
Producatorii sunt multumiti ca au reusit sa obtina productie si anul acesta, dar si un gust bun al vinurilor, tinand seama ca a fost seceta, iar recolta din toate centrele viticole din Prahova risca sa fie compromisa.
Dar cum romanul la zi de sarbatoare se hraneste bine, ca sa mearga licoareas bahica si gratarele au fost incinse dim timp, pentru ca preparate de tot felul sa sfaraie pe gratare.
La scena spectacolul a fost asigurat de artisti de renume ai muzicii romanesti, dar si de ansambluri populare din Valea Calugareasca si din comunele invecinate.