logo
RNTV Live

Viktor Orban critică vehement: Planul NATO de a sprijini Ucraina împotriva Rusiei este o misiune nebunească!

viktor_orban
Theo Tănăsescu

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că temerile privind un atac al Rusiei asupra unui membru NATO sunt „nefondate”. El a subliniat că războiul din Ucraina, acum în al treilea an, a evidențiat limitele capacităților Rusiei. Ungaria, membră a Uniunii Europene și a NATO, a refuzat să ofere asistență militară Ucrainei de la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie 2022.

Budapesta încearcă, de asemenea, să nu participe la planul pe termen lung al NATO de a ajuta Ucraina, numindu-l „o misiune nebunească”.

Finlanda şi-a testat cu succes capacitatea de a gestiona o economie de război şi a început să depoziteze echipamente militare în afara graniţelor naţionale, în timp ce ţara nordică renumită pentru nivelul său ridicat de pregătire face faţă unei Rusii din ce în ce mai agresive, informează Mediafax.

Generalul-locotenent Mikko Heiskanen, adjunctul şefului de stat major pentru armament şi logistică în cadrul forţelor de apărare finlandeze, a declarat pentru Financial Times că Finlanda a verificat recent peste 1.000 de acorduri pe care le are cu companii private pentru a produce echipamente sau a furniza servicii pentru vremuri de război.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză pe termen lung… . Am activat unele dintre acestea, am verificat toate acordurile, am testat achiziţiile nu doar pentru muniţie, ci şi pentru alte materiale. Testăm planurile şi pregătirea partenerilor noştri strategici”, a declarat Heiskanen, al cărui titlu de post în finlandeză se traduce prin şeful economiei de război.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor