logo
RNTV Live

Viktor Orban anticipează o transformare globală: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea suferi modificări în acest an.

viktor_orban
Theo Tănăsescu

În acest an, premierul ungar Viktor Orban a sugerat că o eră dificilă pentru civilizația occidentală ar putea ajunge la final, odată cu înlocuirea modelului bazat pe hegemonia liberal-progresistă cu unul suveranist. Declarația a fost făcută joi în cadrul discursului de deschidere al reuniunii de la Budapesta a Conferinței Acțiunii Politice Conservatoare, care include conservatorii americani și aliații lor, conform MTI, citat de Agerpres.

Potrivit lui Orban, ordinea mondială liberal-progresistă a eşuat, aducând doar războaie, discordie, colaps economic şi haos.

Adepţii acesteia au susţinut că misiunea lor este să-şi realizeze propriile idealuri, şi nu să reprezinte poporul, şi au împărţit lumea în democraţii şi autocraţii, afirmând că rolul lor este să poarte o cruciadă împotriva autocraţiilor, a mai spus Orban.

“Susţinătorii acestei lumi vechi se află în continuare la frâie la Bruxelles şi, deşi nu este treaba mea să intervin în politica americană, mă tem că tot ei sunt şi la Washington”, a avertizat el.

Anul acesta vom face tot ce ne stă în putinţă să-i înlăturăm, a mai declarat premierul ungar. “Să vină, în sfârşit, epoca suveraniştilor, să revenim pe drumul paşnic şi sigur care a făcut măreţ Occidentul”, a conchis Orban.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor