Surse guvernamentale dezvăluie că viitoarea lege a pensiilor va introduce creșteri diferențiate ale pensiilor. Proiectul acestei noi legi va fi făcut public în următoarele 1-2 săptămâni și va conține măsuri pentru reducerea discrepanței dintre pensiile minime și cele medii.

Noua legislație va specifica că pensiile minime vor cunoaște creșteri mai semnificative în comparație cu celelalte tipuri de pensii. De asemenea, se anticipează că bugetul alocat pensiilor va înregistra o creștere de cel puțin 13,8%, conform informațiilor provenite din surse oficiale. Odată cu adoptarea acestei noi legi, se va renunța la acordarea de ajutoare financiare de tip one-off pentru pensionari, potrivit surselor.

Premierul Marcel Ciolacu a menționat că în această săptămână vor avea loc noi discuții la Bruxelles cu reprezentanții Comisiei Europene în legătură cu Legea pensiilor publice, subliniind din nou intenția ca această lege să intre în vigoare încă din anul viitor.

Întrebat despre mărimea pensiei minime începând cu 1 ianuarie, premierul a explicat că se va ține cont, în primul rând, de o majorare a pensiilor în funcție de indicele inflației, în conformitate cu prevederile legii în vigoare, care stipulează o creștere de 13,5%.

De asemenea, a fost întrebat dacă această majorare din ianuarie 2024 se va aplica pentru toate tipurile de pensii. Răspunsul a fost categoric afirmativ: „Pentru toată lumea. Așa spune legea, și ar fi neconstituțional să se aplice altfel”.

Sursă: stiripesurse

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *