logo
RNTV Live

Vigilența împotriva incendiilor forestiere a fost ridicată astăzi, 7 aprilie, „la nivelul 4, risc ridicat” în anumite regiuni din Grecia

BB1lcKng
Constantin Corina

Guvernul elen a ridicat alerta de incendii forestiere la “nivelul 4, risc crescut” în anumite regiuni după izbucnirea mai multor focare sâmbătă.

Evacuarea preventivă a mai multor localități a fost dispusă de autorități.

În total, „71 de incendii în regiunile agricole și silvice din toată țara au izbucnit în douăsprezece ore, între orele 3 și 15. GMT (între 5 a.m. și 5 p.m., ora Parisului)” sâmbătă, a declarat Ministerul Crizei Climatice și Protecției Civile într-un comunicat de presă.

Majoritatea incendiilor au fost stinse, cu excepția celui din Lasithi, Creta, care a continuat fără un front activ, conform pompierilor. Trei persoane au suferit răni ușoare. Vânturi puternice de până la 60 km/h sunt prognozate până marți în diverse regiuni, ceea ce crește pericolul de incendii, avertizează ministerul de criză climatică.

Pentru aceste regiuni, “toate forțele de protecție civilă vor fi ridicate la nivelul 4 (risc mare de incendiu), pompierii vor fi în alertă, iar membrii forțelor armate vor efectua patrule”, conform declarațiilor ministerului.

Grecia a înregistrat o temperatură medie record de 11,8°C în timpul iernii 2023-2024, descrisă drept cea mai caldă înregistrată vreodată în țară.

De la începutul lunii aprilie, temperaturile au fost neobișnuit de ridicate, atingând 31°C în Chania, Creta. Observatorul din Atena a avertizat recent despre un nivel îngrijorător de secetă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor