Sursa: jeevanmag.blogspot.com

Google experimentează utilizarea AI pentru a genera automat rezumate video pentru platforma YouTube.

În momentul de faţă, rezumatele generate de AI pot fi văzute alături de un mic număr de filmări în limba engleză şi au fost setate să fie vizibile doar unui număr redus de utilizatori.

Aceste rezumate pot ajuta utilizatorii să-şi facă o idee despre conţinutul videoclipurilor ce dureaza mai multe minute. Acestea vor fi afişate în alături de clipuri şi în paginile de căutare.

“​​Începem să testăm rezumatele generate automat de AI pe YouTube, astfel încât să vă fie mai ușor să citiți un rezumat rapid despre un videoclip și să decideți dacă este potrivit pentru dvs.”, se arată pe pagina de asistență.

Purtătorul de cuvânt al Google, Jen Jamie, a declarat pentru The Verge: „Testăm o nouă funcție pentru spectatori care utilizează AI generativă pentru a crea rezumate pentru videoclipurile YouTube. Testăm frecvent noi funcții înainte de a fi lansate oficial, astfel încât să putem construi și perfecționa cea mai bună experiență pentru spectatorii și creatorii noștri.”

Experimentul YouTube este unul dintr-o serie de inițiative generative de inteligență artificială care se desfășoară la Google chiar acum, în timp ce compania se grăbește să găsească utilizări pentru tehnologia emergentă.

Spre exemplu, la conferința pentru dezvoltatori din mai, compania a anunțat o nouă funcție Play Store, care urmărea să folosească AI generativă pentru a rezuma recenziile utilizatorilor aplicației.

Sursa: theverge.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *