Sursă foto: Facebook/ FC Petrolul Ploiești

Într-o partidă spectaculoasă de-a dreptul împotriva FCU 1948 Craiova, în care s-au înscris în total șapte goluri, echipa Petrolul Ploiești a ieșit triumfătoare. Scorul final al meciului de pe „Ilie Oană” a fost 4-3 în favoarea gazdelor, care urcă pe locul trei în clasamentul Superligii, cu trei victorii la rând!

Duelul de la Ploiești a fost unul „nerecomandat cardiacilor”, după cum îl descriu reprezentanții clubului prahovean pe site-ul oficial.

Petrolul a pornit în forță, reușind să marcheze de două ori în primele 12 minute! IROBISO (4) a deschis scorul cu un șut plasat printre picioarele portarului advers, după o pasă precisă din partea lui JAIR. Mijlocașul brazilian JAIR a contribuit și el la majorarea avantajului, marcând din fața porții după o centrare a lui Grozav (12).

O clipă de nesiguranță în defensivă a fost exploatată de van Durmen (35), care a redus din diferență. Echipa adversă a continuat să pună presiune până în minutul 60, dar, norocul a stat de partea „lupilor” când IROBISO a marcat din nou, trecându-și astfel dubla în cont, după o pasă din nou reușită de JAIR.

Apoi, MUSI (77) a înscris pentru 4-1, dând impresia că meciul era jucat. Cu toate acestea, s-a dovedit că nu era chiar așa. Craiova nu s-a dat bătută și a revenit în joc cu golul marcat de Chițu (80), iar Bauza (84) a transformat un penalty acordat cu ajutorul VAR, lucru care a tensionat la extrem finalul meciului.

Oltenii au atacat îndârjit, obținând câteva lovituri libere în apropierea porții „găzarilor”, dar apărarea acestora a rămas fermă până la ultimul fluier al arbitrilor.

În final, scorul a fost 4-3 în favoarea Petrolului, iar cu a treia victorie consecutivă obținută, ploieștenii au urcat la 11 puncte în clasamentul curent și s-au instalat, momentan, pe treapta a treia a podiumului.

Următorul meci al echipei din Ploiești va avea loc sâmbătă, de la ora 21:45, în deplasare cu Dinamo București.

FC Petrolul – FCU 1948 Craiova 4-3 (2-1)

Marcatori: Irobiso (4, 60), Jair (12), Musi (77)/Van Durmen (34), Chițu (80), Bauza (84).

FC Petrolul: Zima – Dumitriu, Papp, Meijers, Țicu (căpitan) – Seto, Hanca (73 Jefferson) – Musi, Jair (90+2 Garutti), Grozav – Irobiso (73 Petrovic). Antrenor: Florin Pîrvu.

FCU 1948: Popa – Compagnucci, Leo Lacroix, Henriques, Mascarenhas – Asamoah (83 Pop), Albu (căpitan) (46 Achim) – Sidibe (83 Blidar), Bauza, Van Durmen (46 Bahassa) – Chițu (82 Ibrahim Jibril). Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonașe galbene: Papp (15), Hanca (44)/Asamoah (47), Leo Lacroix (90+3).

Echipa de arbitri: Horațiu Feșnic – Valentin Avram și Alexandru Cerei.

Rezervă: Iulian Călin.

Arbitru VAR: Cătălin Popa.

Arbitru AVAR: Romică Bîrdeș.

Observatori: Marian Bucurescu și Iosif Olah.

Galerie foto (imagini realizate de Cristi Stavri și Gheorghe Flușter):

Sursă: FC Petrolul Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *