Sursă foto: Basilica

O biserică din județul Prahova, renovată de curând, a fost resfințită de PS Timotei Prahoveanul. Este vorba despre Biserica din satul Gura Văii, comuna Valea Călugărească (județul Prahova), care are hramurile „Izvorul Tămăduirii” și „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

Pictura bisericii a fost sfințită duminică de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Trinitas TV notează că ierarhul a binecuvântat lucrările de restaurare și înnoire realizate în ultimii ani atât la interiorul bisericii ridicate în urmă cu 130 de ani, cât și la exteriorul acesteia.

Preasfinția Sa a săvârșit apoi Sfânta Liturghie pe un podium amenajat în curtea lăcașului de cult, la slujbă participând reprezentanți ai autorităților locale și numeroși credincioși din comună, dar și din localitățile învecinate.

Tot în cadrul acestei Liturghii, a fost hirotonit un preot pe seama Parohiei Lipia din protopopiatul Ilfov Nord. Pornind de la textul evangheliei din duminica vindecării slăbănogului din Capernaum, Preasfințitul Timotei Prahoveanul a afirmat că „prietenia cu Dumnezeu, pe care unii se străduiesc toată viața să o întâlnească, este cel mai mare dar”.

Arhitectura bisericii din Gura Văii a fost realizată inițial de renumitul Ion Mincu.

Parohia include o filie la Valea Mantei, a cărei biserică datează din 1813 și a fost consolidată în perioada 1998-2000.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *