Sursă foto: G4Media

Opt turiști care s-au rătăcit în zona Vârfului Grecului au fost recuperați de jandarmii montani din cadrul IJJ Prahova, după ce au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

În seara de 15 iulie a.c., în jurul orei 22.30, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului Județean Prahova au reușit să găsească un grup de 8 tineri care se rătăciseră pe munte.

Odată cu lăsarea întunericului, cele 8 persoane au pierdut marcajul traseului, luând decizia să sune la 112 și să solicite sprijin.

Inițial, apelul la 112 a fost recepționat de jandarmii din cadrul I.J.J. Brașov, având în vedere poziția grupului, însă ulterior cele 8 persoane au ajuns în județul Prahova, zona „Vârful Grecului”, conform datelor GPS.

În baza informațiilor primite de jandarmii prahoveni de la colegii din Brașov, în căutarea grupului au plecat imediat 3 jandarmi montani din cadrul Postului Montan Azuga.

Ținând cont de traseul greu accesibil, coroborat cu faptul că afară era întuneric, jandarmii montani au menținut permanent legătura cu grupul, astfel că după aproximativ o oră de căutări s-a reușit găsirea celor 8 persoane adulte, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior, grupul a fost condus în siguranță la locul de cazare din localitatea Azuga.

Chiar dacă erau obosite, cele 8 persoane au reușit să zâmbească, mulțumindu-le jandarmilor montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova pentru devotamentul, priceperea și implicarea de care au dat dovadă.

Sursă: IJJ Prahova

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *