logo
RNTV Live

VIDEO: CFR Infrastructură a publicat imagini din loturile 1 și 3 ale secțiunii de cale ferată Brașov – Sighișoara.

Captura-de-ecran-2024-02-15-071838
Constantin Corina

Asociația RailWorks a raportat că, până la finalul anului trecut, progresul fizic înregistrat pe aceste șantiere a atins 24,15%.

Finanțarea lucrării este asigurată prin fonduri nerambursabile și din bugetul de stat, iar contractul are o durată totală de 108 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, cuprinzând atât perioada de execuție, cât și cea de garanție. Proiectul vizează un tronson de 86 de kilometri, cu o valoare a lucrărilor de 2,97 miliarde de lei, fără TVA.

Scopul general al acestui contract constă în dezvoltarea infrastructurii și suprastructurii feroviare pentru a permite atingerea unei viteze maxime de circulație de 160 km/oră pentru trenurile de călători și 120 km/oră pentru cele de marfă.

În cadrul acestuia sunt incluse diverse lucrări de infrastructură și suprastructură feroviară, precum terasamente, linii de cale ferată, consolidări ale podurilor, podețelor și tunelurilor, pasaje supraterane, sisteme de linie de contact, informare a călătorilor, energoalimentare, telecomunicații, semnalizare, fibră optică, supraveghere video, instalații electrice, sanitare și de termoventilație, precum și protecția mediului.

Contract semnat în 05.03.2020
Contractor: Asocierea Alstom Transport S.A.- Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR S.A.) – Arcada Company S.A. – Euro Construct Trading 98 S.R.L., denumită Asocierea RailWorks, lider al asocierii fiind declarat Alstom Transport S.A.
Valoarea contractului de lucrări: 3,007 miliarde de lei fără TVA, modificare cf Act Adițional
Sursa de finanțare: CEF 2014-2020
Durata de implementare: 108 luni (48 luni execuţie + 60 luni perioadă de garanţie)
Ordin de începere: 16.04.2020

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor