Chandrayaan-3 a aterizat cu succes la polul sud al Lunii. Nava indiană a fost lansată pe 14 iulie şi a intrat pe orbita lunii pe data de 5 august.

În India mii de oameni s-au rugat în fiecare zi în temple pentru ca nava să aterizeze cu succes iar în şcoli, copiii cântau, dansau şi recitau poezii pentru a sărbători progresul făcut de Chandrayaan-3.

Chandrayaan-3 a devenit prima navă care a ajuns vreodată la polul sud al satelitului natural al Pământului. Iar India ar deveni a patra ţară care trimite o navă pe lună.

„Acesta este un moment istoric, de mândrie pentru întreaga Indie. Vrem să mulţumim din inimă tuturor oamenilor de ştiinţă a căror muncă a făcut posibil evenimentul de astăzi”, spune o dansatoare din India.

Aici este disponibil live-ul asenelizării:

Prim-ministrul Narendra Modi, din Africa de Sud, a sărbătorit aterizarea cu succes a lui Chandrayaan-3 pe Lună. El sa adresat națiunii virtual din Africa de Sud.

„Fiecare indian sărbătorește astăzi. Fiecare casă sărbătorește. De asemenea, sunt conectat la oamenii țării mele în acest moment mândru”, a spus el. De asemenea, a felicitat echipa de oameni de știință din Isro care a făcut ca misiunea să fie un succes.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *