logo
RNTV Live

Victorie pentru cinematografia românească: Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” a câştigat premiul Queer Palm, la Festivalul de Film de la Cannes

444138548_2861216707352184_3656280811369202016_n
Constantin Corina

Filmul românesc „Trei kilometri până la capătul lumii”, selectat în competiția oficială pentru Palme d’Or la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, a câștigat vineri seara premiul Queer Palm.

Acest premiu alternativ, acordat anual la Cannes, recompensează un lungmetraj care abordează „personaje sau tematică LGBT”, conform AFP.


„Perspectiva sa dezvăluie încet lumea patriarhală în care au crescut personajele noastre în care spațiul de a exista pe deplin este făcut imposibil de structurile ideilor adânc înrădăcinate”
a spus președintele juriului, regizorul belgian Lukas Dhont, după înmânarea premiului. 

„Trei kilometri până la capătul lumii” este povestea lui Adi, un adolescent de 17 ani dintr-un sat din Delta Dunării, care, datorită eforturilor părinților săi, studiază la Tulcea.

Adi își petrece vacanța de vară în satul natal alături de părinți și de cea mai bună prietenă, Ilinca, până când, într-o seară, universul lui este bulversat, iar părinții săi nu îl mai privesc la fel ca înainte.

„Nu știu ordinea mulțumirilor…. Cred că echipa ar fi cea la care pleacă gândul prima dată. Echipa e cea fără de care lucrurile nu pot funcționa. Noi am fost o echipă. De la scenariu până aici, toată lumea a iubit proiectul ăsta. Toți care sunt pe generic, de la actori la sponsori, de la tehnic la PR, de la pre la post, cu toții am tras să-l vedem că se va descurca singur în lume. Filmul”, a declarat actorul și regizorul Emanuel Pârvu pe Facebook.


Filmul îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea, Ingrid Micu-Berescu și Valeriu Andriuţă.

  • Scenariul este semnat de Emanuel Pârvu și Miruna Berescu, imaginea filmului este semnată de Silviu Stavilă, montajul – de Mircea Olteanu, iar scenografia și costumele – de Bogdan Ionescu. Din distribuție mai fac parte actorii: Adrian Titieni, Richard Bovnoczki, Alina Berzunțeanu, Vlad Brumaru și Radu Gabriel.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor