logo
RNTV Live

Victor Negrescu: Șansele pentru aderarea României la Schengen sunt mai mici, dar trebuie să ne jucăm cartea până în ultimul moment

negrescu
Dumitrache Catalina

Europarlamentarul Victor Negrescu, membru PSD, a declarat că șansele pentru ca România să intre în Spațiul Schengen în acest an sunt mai reduse decât anul precedent. Cu toate acestea, el a subliniat importanța de a continua demersurile și de a menține subiectul pe agenda europeană. Negrescu a evidențiat un moment crucial în alegerile din Olanda din 22 noiembrie și a menționat că unitatea politică a României este esențială pentru a obține sprijinul european.

Negrescu a menționat că subiectul Schengen rămâne pe agenda europeană, iar președinția spaniolă la Consiliul Uniunii Europene a confirmat programarea unei discuții pe această temă. Cu toate acestea, forma finală a agendei urmează să fie stabilită pe 1 decembrie, la reuniunea ambasadorilor statelor UE.

Europarlamentarul a subliniat că alegerile din Olanda reprezintă un moment crucial, iar rezultatele pot influența poziția acestei țări cu privire la aderarea României la Schengen. Dacă partidele pro-europene câștigă, există șanse să se schimbe atitudinea Olandei, iar o vizită a premierului olandez Rutte în Bulgaria ar putea transmite un mesaj pozitiv.

Negrescu a explicat că, în situația în care Austria rămâne singura țară opunându-se aderării României, presiunea poate fi exercitată la nivel european pentru a determina o schimbare de poziție. Cu toate acestea, el a atras atenția că, în contextul apropiat al alegerilor și a intereselor politice mai extinse, situația este mai dificilă.

De asemenea, Negrescu a menționat că va merge în Austria pentru a discuta cu reprezentanți ai Guvernului și pentru a prezenta argumente suplimentare în favoarea aderării României la Schengen. El a concluzionat că, deși șansele de succes sunt reduse în acest an, este important să se continue eforturile și să se joace această carte până în ultimul moment, având în vedere contextul politic actual.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor