Sursa: facebook Via Transilvanica

Traseul care reunește turiști din România și din străinătate a câștigat premiul publicului la Premiile Europene pentru Patrimoniu 2023.

În urmă cu cinci ani, Asociația Tășuleasa Social a lansat proiectul „Via Transilvanica”, un traseu lung de 1.400 de kilometri care străbate România. Acest proiect a obținut un record de 27.000 de voturi din partea cetățenilor, marcând un succes remarcabil în această categorie.

La Premiile Europene pentru Patrimoniu 2023, „Via Transilvanica” a câștigat Premiul Publicului, iar Alin Uşeriu, președintele Tășuleasa Social, și Anna Szekely, directorul executiv al asociației, au fost prezenți la evenimentul desfășurat în Veneția pentru a prezenta proiectul și a ridica premiile.

Dragii noștri,

Cu mare bucurie vă spunem că am luat premiul cel mare, cel care este cel mai valoros, pentru că exprimă încrederea și aprecierea oamenilor de peste tot din Europa și mai ales a voastră, a comunității oamenilor drumului. Mai exact, 27.000 de cetățeni europeni și din întreaga lume, au votat Via Transilvanica ca cel mai bun proiect de patrimoniu în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2023, cea mai înaltă distincție europeană în domeniu. Am spart recordul pentru numărul de voturi, ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum, iar asta înseamnă cu adevărat ceva. Vă mulțumim pentru fiecare vot în parte, suntem atât de bucuroși și recunoscători încât prea multe cuvinte ar fi de prisos.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc la celebrul Palazzo del Cinema din Lido, Veneția și este organizat de Europa Nostra în colaborare cu Comisia Europeană. Președintele Tasuleasa Social, Alin Useriu și directorul executiv Tășuleasa Social, Anna Szekely, au fost prezenți pentru a prezenta proiectul Via Transilvanica și pentru a ridica premiile. Invitați au fost cei 17 laureați ai premiilor pentru patrimoniu, mezzosoprana de renume mondial, Cecilia Bartoli, Președintele Europa Nostra, online Margaritis Schinas, Vicepreședintele Comisiei Europene pentru promovarea stilului nostru de viață european și tot în legătură online, Roberta Metsola Președintele Parlamentului European, care ne-a felicitat pentru această realizare.

Vă mulțumim! Acesta este cel mai important premiul câștigat de noi, pentru că reflectă ce are cel mai mult sens pentru oameni. Via Transilvanica își va continua misiunea de a proteja și promova patrimoniul, mai ales cel natural și rural, al României. Felicitări tuturor celorlalți laureați, a fost o mare onoare să ne aflăm printre voi!

Traseul traversează zece județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți și e împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica, Terra Romana. În total, Via Transilvanica parcurge 107 unități administrativ-teritoriale din România, și pune în valoare patrimoniul natural și cultural al fiecărei regiuni.

Mai multe informatii puteti găsi aici.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *