În România, în luna septembrie, s-a observat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, dar majoritatea pacienților au dezvoltat forme ușoare ale bolii și nu au necesitat internare în spital. Cu toate acestea, în ultima săptămână, s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri noi și a numărului de pacienți spitalizați, ceea ce sugerează că am trecut peste vârful acestui val de infecții.

În perioada 25 septembrie – 1 octombrie, au fost înregistrate 13,165 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, ceea ce reprezintă o scădere de 11,4% față de săptămâna anterioară. În aceeași perioadă, s-au înregistrat 31 de decese din cauza COVID-19, în creștere față de cele 27 înregistrate în săptămâna precedentă, conform ultimului bilanț săptămânal publicat de Ministerul Sănătății.

Săptămâna anterioară, adică în intervalul 18-24 septembrie, au fost raportate 14,861 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrându-se astfel o creștere de 32% față de săptămâna anterioară.

În ciuda acestor date, numărul pacienților cu forme severe de boală care necesită internare în secțiile de terapie intensivă (ATI) a continuat să crească ușor. La momentul actual, sunt internați 82 de pacienți în ATI, în creștere față de 74 în urmă cu o săptămână. În total, în spitale, sunt internate 1.077 de persoane cu COVID-19, în scădere cu 72 față de săptămâna anterioară (când erau 1.149 internați).

Dintre cei internați, 131 sunt minori, în scădere de la 197 în urmă cu o săptămână, iar din aceștia, doar 2 se află în secțiile de terapie intensivă.

În ultima săptămână, Institutul Național de Sănătate Publică a raportat 31 de decese, dintre care 20 bărbați și 11 femei. 29 dintre persoanele decedate aveau și alte afecțiuni medicale preexistente, iar 14 erau vaccinate împotriva COVID-19.

Astfel, până în prezent, în România, au decedat 68,372 de persoane diagnosticate cu infecția cu SARS-CoV-2. La nivel mondial, subvarianta EG.5 (Eris) a virusului SARS-CoV-2, care provoacă majoritatea infecțiilor, este în prezent asociată și cu valul de infecții din România.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *