„….Veșnicia s-a născut la sat”… spunea poetul Lucian Blaga, iar o comună din Prahova demonstrează acest lucru cu varf și îndesat!

Există un loc în județu nostrul binecuvântat de natură cu un izvor cu apă pură ce nu seacă niciodată. Dacă vrei să-ți potolești setea cu apă naturală și pură, trebuie să ajungi la Cișmeaua de la Guta Pascu din comuna Măgureni. Zona pare desprinsă din picturile marilor artiști ai vremurilor trecute și te cucerește pe loc. Este o poveste despre oameni inimoși, care iubesc tradițiile și valorile strămoșești, oameni care încă mai cred în frumusețea lucrurilor simple și autentice.

„Pe vremuri, apa cișmelei învârtea roata unei mori aflate în fundătura Uliței lui Staicu din Ceair. Apa era transportată pe olane făcute din pământ și apoi arse, o parte dintre acestea fiind strânse de Ionel Pascu în incinta troiței de lângă cișmea. Bunicii noștri ne-au lăsat cișmeaua zidită din blocuri de piatră, iar deasupra ei ne-au lăsat un ghiveci cu flori, de care trebuia să avem grijă”, se arată pe pagina de Facebook Satul Banului Guesthouse.

Acest loc magic, cu o istorie bogată și peisaje pitorești, este un adevărat colț de rai pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea naturii și să redescopere autenticitatea tradițiilor locale.