Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a informat că în această săptămână subiectul versurilor melodiilor trap nu a fost discutat în cadrul ședințelor, deși anterior a trimis o notificare către Google Ireland Limited în legătură cu accesul la videoclipuri din acest gen muzical fără instrument de verificare a vârstei utilizatorului.

CNA a precizat că, contrar informațiilor apărute recent în mass-media, analiza versurilor melodiilor trap și luarea unor măsuri nu au fost subiecte abordate în ședințele din 8 și 9 august 2023.

În luna mai a acestui an, CNA a notificat Google Ireland Limited cu privire la problema accesului necontrolat, fără verificare a vârstei, la videoclipuri aparținând genului muzical trap. Această acțiune a fost declanșată în urma rapoartelor întocmite de Direcția Monitorizare a CNA, ca răspuns la o reclamație referitoare la mai multe melodii trap (Albert Nbn și Nane – Zoro; Albert Nbn – Beto; Nane feat. Amuly, Credit și Solomon – Rotație; Killa Fonic feat. Azteca și Nane – Kpcoca; Amuly – Constant) găsite pe platforma YouTube.

În sesiunea din 24 mai 2023, membrii CNA au decis să transmită notificarea către Google Ireland Limited întrucât au constatat că videoclipurile monitorizate nu aveau restricții pentru minori și că nu era implementat niciun instrument de verificare a vârstei utilizatorului.

De asemenea, CNA a subliniat că demersul din luna mai nu reprezintă un act de cenzură și că acesta nu are nicio legătură cu evenimentele recente legate de prestația trapperului Gheboasă la festivalul Untold.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *