Sursa: renastereabanateana.ro

Un profesor de istorie de la Colegiul pedagogic Ștefan Velovan din Craiova ia făcut avansuri unei eleve de la clasă, ce decizie s-a luat în această privință?

Cu o vechime de 35 de ani în învățământ, profesorul Laurențiu Tănăsie a fost condamnat la un an și 6 luni închisoare cu suspendare, fiindu-i interzis să ocupe o funcție publică timp de 4 ani. Judecătorii au subliniat că nu mai are voie să ocupe funcția de profesor nici în învățământul de stat, nici în cel privat. 

În fața instanței, profesorul a cerut să fie achitat, pe motiv că fapta nu ar fi fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege, sau aplicarea unei pedepse cu amânare. 

„Faptele sunt reale, dar scopul este imaginar”, a spus acesta.

„Scopul trebuie să fie unul real, concret, susceptibil să fie atins prin fapta comisă. Având în vedere situaţia şcolară a persoanei vătămate, care era promovată la disciplina istorie şi faptul că profesorul de istorie nu poate influenţa promovarea la examenul de bacalaureat, consider că susţinerile inculpatului, că nu pentru note a solicitat acele favoruri, sunt reale. Faptele sunt reale, însă scopul este unul imaginar şi nu poate sta la baza unei condamnări”, a invocat avocatul profesorului în pledoaria de la finalul procesului. 

Care este povestea acestora?

Eleva vorbea la telefon cu profesorul, realizând ca acesta îi face favoruri sexuale, după aceea, aceasta a înregistrat convorbirea. Apoi a mers direct la Poliție.  „Cu ocazia redării înregistrării convorbirii telefonice, s-a stabilit faptul că inculpatul îi solicita persoanei vătămate ca, în dimineața zilei de 24 mai 2022, orele 8.00, să se deplaseze în cartierul Craiovița Nouă, la adresa sa de domiciliu, pentru a susține o lucrare specială, explicându-i acesteia în același timp că lucrarea trebuie să fie în pat și întrebând-o dacă cunoaște ce face un bărbat cu o femeie în pat”, se menționează în rechizitoriul procurorilor.

Sursa: libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *