logo
RNTV Live

Veniturile unui pizzar în România variază. Un antreprenor a declanșat o controversă online prin întrebarea: “Suntem exagerați?”

R-10
Constantin Corina

Cât câștigă un pizzer în România. Un antreprenor a stârnit o dezbatere

Un antreprenor a declanșat o discuție intensă pe internet când a întrebat cât câștigă un pizzar în România. El se pregătește să inaugureze o pizzerie și dorea să afle nivelul salariilor pentru această profesie în țara noastră.

Bărbatul a postat mesajul pe grupul de Facebook “Grupul antreprenorilor din România”, conform informațiilor furnizate de adevărul.ro. Întrebarea sa se referea la stabilirea unui salariu adecvat pentru un pizzar care urma să lucreze două zile cu două zile libere, într-un program de la ora 8:00 dimineața până la ora 22:00 seara.

Acesta căuta sfaturi din partea celor din domeniu pentru a putea oferi un salariu corect. Postarea a atras rapid numeroase reacții, iar câțiva utilizatori au criticat modul în care proprietarul pizzeriei a gândit programul.

„Bă, voi sunteți nebuni? 14 ore pe zi la servici, omul mai face 45 de minute pe drum de acasă că doar nu locuiește în cuptorul de la pizzerie, mai are nevoie de juma de oră să se pregătească înainte să iasă din casă și probabil de o oră după ce ajunge acasă înainte să adoarmă. Deci ăsta îi lasă exact 7 ore pentru somn”, a comentat un membru al grupului.

Cât despre salariu, părerile au fost împărțite: „De la 8 la 10 vorbim de 14 ore pe zi x 15 zile lucrate = 210 ore într-o lună. Legea spune că se lucrează 40 ore pe săptămână x 4 săptămâni = 160 ore…deci avem 50 ore suplimentare. Să luăm salariul mediu pe economie în 2023 de 6800 lei brut / 160 ore = 42.5 RON pentru orele legale și (dublu) 85 RON pentru cele 50 ore suplimentare vom avea un salariu BRUT de 11.050 RON brut, deci 6.464 RON net”, a scris cineva.

„Fix astea sunt salariile la un pizzer bun care știe să își facă treaba. Peste 6.000”, a completat un alt membru al grupului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor