logo
RNTV Live

Velo Valahia, piste de 250 km în Prahova pentru pasionații de ciclism

traseu_velovalahia
Dumitrescu Vlad

459 de kilometri de trasee cicloturistice, dintre care 245 de kilometri în Prahova, 85 kilometri în județul Vrancea şi alţi 129 în județul Buzău vor fi realizaţi din fonduri europene.

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a depus, pe data de 05 decembrie, proiectul „Parteneriat pentru realizarea traseului cicloturistic VELO VALAHIA“, derulat împreună cu administraţiile publice judeţene Buzău şi Vrancea, în cadrul PLANULUI NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ schemă de finanțare – CONDIȚII de ACCESARE a FONDURILOR europene aferente PNRR, în cadrul Apelului de proiecte PNRR/2022/C11/I4 Componenta C11 – TURISM ȘI CULTURĂ INVESTIȚIA I.4. 

Traseele cicloturistice se vor realiza pe piste pentru biciclete, drumuri pentru cicliști, drumuri de utilitate privată deschise circulației publice, suprafețe de rulare amenajate în zona de protecție aferentă drumurilor deschise circulației publice, drumuri forestiere, poteci și trasee amenajate în fondul forestier, diguri și zone de protecție la inundație ale cursurilor de apă și pe eventuale alte tipuri de căi de comunicație deschise circulației bicicletelor.

Valoarea totală a investiţiei este de 37.867.500,00 euro (fără TVA).

În cadrul Componentei 11 – Turism și cultură, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) coordonează, prin Centrul Național de Coordonare Velo (CNCV), Investiția I.4 – Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

Obiectivul investiției este sprijinirea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice la nivel național. Stabilirea și amplasarea traseelor cicloturistice se va face în raport cu celelalte investiții din Componenta 11 – Turism și cultură, prin care este vizată creșterea accesibilității zonelor turistice și dezvoltarea infrastructurii aferente.

Traseele selectate se vor conforma direcțiilor strategice stabilite în cadrul Studiului privind stabilirea, identificarea și distribuția teritorială a traseelor cicloturistice la nivel național,  elaborat de Centrul Național de Coordonare Velo.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor