logo
RNTV Live

Vechiul stadion de la Pitești, demolat!

MCZoPTQyMCZoYXNoPTBhNDhkZjUwYTEyMjY3MzAyYjlhNGNhMjAyZWYwOWE3.thumb_
Dudau Andreea Valentina

A început demolarea vechiului stadion de la Pitești, stadionul „Nicolae Dobrin”.

Astăzi, stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești are ultima zi de activitate, dar și de „existență”. După un turneu de minifotbal, demolarea va începe din această seară. Un nou stadion va lua naștere acolo.

Clubul FC ARGEȘ: „Clubul FC Argeş organizează azi, cu începere de la ora 18,30, „un turneu de minifotbal la care sunt invitați să participe piteștenii, suporterii alb-violeți, foștii mari fotbaliști, antrenori și conducători ai clubului nostru. Fanii echipei noastre vor avea posibilitatea de a-și lua la revedere de la arena de pe care au plecat învinse Real Madrid, Valencia și AEK Atena. După ultimul joc pe stadion, un utilaj de mari dimensiuni va sparge o bucată mare de beton din tribune, care ulterior va fi fărâmițată în bucăți de câțiva centimetri diametru.  Însoțite de un certificat de autenticitate emis de către clubul nostru, micile bucăți de beton vor fi oferite ca suveniruri celor care au scris istorie în fotbalul argeșean”.

Tribune arhipline pe bătrânul stadion Nicolae Dobrin, la un meci FC Argeş-Steaua, de la finele anilor ’80

Demolarea va dura șase luni și va fi executată de firmele Hyatt Development 2011 SRL şi Pro Fortuna Construct SRL. Demolarea va costa aproape un milion de euro, mai exact 4.563.096,33 lei. Noul stadion se va numi tot Nicolae Dobrin.

Proiectarea şi execuţia noului stadion va dura trei ani în cazul în care nu apar situații neașteptate. Vechiul stadion, cel botezat 1 Mai la inaugurarea sa, din 1964, a fost proiectat şi construit în mai puţin de un an şi jumătate.

Pentru ultime stadioane construite recent în țară  (Arena Naţională, Giuleşti şi Arcul de Triumf, toate din Bucureşti, Craiova, Arad, Târgovişte, Sibiu, Cluj-Napoca şi încă vreo 2-3) au fost înregistrate întârzieri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor