Căpitănia Portului Constanța a emis dispoziția ca vaporul aflat în pericol de scufundare în rada exterioară a portului să fie remorcat până în rada interioară. Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) va interveni cu nave și echipamente pentru a încerca salvarea vasului.

Potrivit ARSVOM, nava JETMAX2 va fi remorcată de către o altă navă către țărm și va primi asistență de la navele ARSVOM Sar Phoenix și Brizo. Vaporul se află într-o situație dificilă, fără curent electric și echipajul a renunțat la ancora din cauza eșecului în încercările de recuperare a acesteia din apă.

Operațiunea de salvare este în desfășurare, iar echipajele ARSVOM depun eforturi pentru a evita scufundarea navei JETMAX2, care are înclinație babord de 15° și pană de curent. Vaporul este sub pavilionul Vanuatu și este încărcat cu grâu.

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a mobilizat navele și resursele necesare pentru intervenție, în colaborare cu alte nave și instituții implicate în asigurarea siguranței în port.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *