logo
RNTV Live

Vânzările de iPhone 12 au fost oprite în Franța din cauza nivelului prea mare de radiații.

iphone-12-blue-back-angle-2-scaled
Constantin Corina

Compania Apple are la dispoziție două săptămâni pentru a remedia problema vânzării de iPhone12.

Apple trebuie să oprească vânzarea modelului iPhone 12 în Franța din cauza nivelului de radiații peste pragul-limită pe care îl emite acest telefon inteligent, a declarat ministrul francez pentru economia digitală, Jean-Noel Barrot, într-un interviu publicat marți, 12 septembrie, în cotidianul Le Parisien, potrivit Reuters.

ANFR, organul de supraveghere a radiațiilor din Franța, a informat Apple cu privire la hotărârea de a interzice comercializarea iPhone 12, în urma efectuării unor teste care au demonstrat că rata de absorbție specifică (SAR) a acestui smartphone depășea ușor limita legală, conform declarațiilor lui Jean-Noel Barrot pentru un ziar.

Compania americană de tehnologie nu a reacționat imediat la cererea Reuters de a comenta decizia autorităților franceze.

Barrot a menționat că o actualizare a software-ului ar fi suficientă pentru a corecta problemele legate de radiații ale telefonului pe care compania cu sediul în Cupertino, California, îl vinde începând din 2020.
Pentru mai multe detalii, poți citi știrea completă: “Interzicerea vânzărilor de iPhone 12 în Franța din cauza nivelului prea ridicat de radiații. Apple are două săptămâni pentru a remedia situația.”

„Apple trebuie să răspundă în termen de două săptămâni”, a spus ministrul francez, adăugând: „Dacă nu reușesc să facă acest lucru, sunt pregătit să ordon o rechemare a tuturor iPhone 12 aflate în utilizare. Regula este aceeași pentru toată lumea, inclusiv pentru giganții digitali”

Organismul francez de supraveghere va transmite acum concluziile sale autorităților de reglementare din alte state membre ale UE.

„În termeni practici, această decizie ar putea avea un efect de bulgăre de zăpadă”, a spus Barrot.

În 2020, Franța a extins reglementările care îi obligă pe retaileri să afișeze valoarea de radiație a telefoanelor mobile pe ambalajelor acestora și la tablete și alte dispozitive electronice.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor